De Worp

Slenterend genieten van al dat moois

De Worp is een prachtig natuurgebied in de achtertuin van het pittoreske Drimmelen. Zowel overdag naar vooral ook in de vroege avond is het gebied uitermate geschikt voor een mooie wandeling, want wie stil is hoort de natuur.
Door de weelderige plantengroei werd op grote schaal laagveen gevormd, dat later werd afgegraven voor turfwinning, net als in andere delen van noordwest Brabant. 
De Worp bleef een nat gebied, met open water en moerassen, waar in de grienden wilgenhout werd geoogst. Ook de riet- en biezenvelden werden geëxploiteerd. Verder was het gebied geschikt voor de visserij en voor eendenkooien. 
Je vindt er verschillende planten zoals Krabbescheer, Waterviolier en Zwanenbloemen. In het vogelbroedseizoen is het een plek waar oa de kievit zijn eieren legt. Deze beschermde vogelsoort wordt regelmatig gespot en voor wie geluk heeft vindt er de buizerd of een van de andere roofvogels. De bevers uit de Biesbosch hebben ook de Worp als geschikt woongebied ontdekt. Ze zijn de Amer overgestoken en de sporen van hun aanwezigheid zijn hier en daar duidelijk zichtbaar. 
Natuurgebied de Worp, dankt zijn naam aan de visvangst met “zegen”, verzwaarde visnetten, die breed werden uitgeworpen. De Worp is 13 ha groot en wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Adres
Volg de wandelroute vanuit het Biesboschcentrum in Drimmelen. Ook zijn er excursies te boeken vraag naar de mogelijkheden