Dorpskernen

Maak kennis met de inwoners, de bezienswaardigheden, streekproducten en gastvrijheid.
Er valt genoeg te beleven!

Wilt u meer informatie?
Bezoek dan de Toeristische Informatiepunten (TIPS), zij staan u graag tewoord.
De adressen voor de TIPs vindt u onder 'handige adressen'.

 

Drimmelen aan de Amer

Pittoresk Drimmelen heet u welkom


De kleinste kern van de gemeente Drimmelen is het pittoreske Drimmelen, een dorp met thans slechts 577 inwoners. Tijdens de St. Elisabethvloed van 1421 werd het dorp geheel weg geveegd en is tevens de Biesbosch ontstaan. Hierdoor word Drimmelen ook wel de poort van de Biesbosch genoemd.


Ga op ontdekkingstocht

Welkom op de May

Het centrum van de gemeente Drimmelen

Made, de grootste kern in de gemeente Drimmelen, vervult de centrumfunctie. Kenmerkend voor Made is het stervormige stratenplan in het centrum. Het middelpunt wordt gevormd door het Molenplein (Gaymansplantsoen), waar ooit een windmolen stond.
  
 
Ga op ontdekkingstocht

Toeristisch Traaie

Een dorp vol bezienswaardigheden

Gelegen tussen twee bekende toeristische trekpleisters, de Baronie van Breda en de prachtige Biesbosch, is ons dorp bij uitstek een centraal gelegen plek om de omgeving te verkennen. Terheijden kent een zeer rijke geschiedenis en heeft daardoor veel bezienswaardigheden zoals de Kleine Schans en de Linies van de Munnikenhof en karakteristieke monumenten. De Antonius Abt kerk, het protestante Witte Kerkje en niet te vergeten de Maria Kapel aan de Poolse Dreef mogen zeker niet worden vergeten.

Ga op ontdekkingstocht

Ondernemend Wagenberg

Een dorp van rust en natuur


De kern Wagenberg is een mooi, van oorsprong agrarisch dorp in een rustige landelijke omgeving. De omgeving bestond vroeger uit moerassige veengebieden, waar men turf won. In Wagenberg bevindt zich dan ook het Natuur- en Landschapspark Wagenberg, een gebied van 14 hectare, op het terrein van een vroegere zandwinning. De polders en het natuurgebied net buiten de dorpskern zijn een wandeling of fietstocht zeker waard.

Ga op ontdekkingstocht

Gastvrij Zwaluwe

Hoog en Lage Zwaluwe als een lint aan elkaar verbonden


Hooge en Lage Zwaluwe zijn mooie en idyllische dorpjes in een rustieke en nostalgische omgeving.
Gelegen aan de rivier de Amer is Lage Zwaluwe ook de poort tot Nationaal Park De Biesbosch. Het veelzijdige landschap met zijn prachtige natuur, is uitermate geschikt voor een mooie fietstocht of wandeling. 

Ga op ontdekkingstocht